Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Illustrator Marijke ten Cate studeerde nog aan de kunstacademie toen ze haar eerste boek illustreerde. Inmiddels heeft ze de illustraties bij ruim 100 kinderboeken verzorgt. Bij veel kersverse ouders zal Ten Cate bovendien bekend zijn dankzij de actie van uitgeverij lemniscaat die voor ieder kind een prentenboek biedt, met het kinderliedjesboek Slaap Kindje Slaap.

Met Stille Nacht verschijnt een boek in de lijn van Slaap Kindje Slaap en Joepie Joepie, wederom een prachtig boek met kinderliedjes. Dit keer in een kerstthema. Bekende kerstliedjes krijgen een extra aantrekkingskracht voor kinderen, dankzij de prachtige kleurrijke illlustraties, waarop kinderen het kerstverhaal naspelen - en dus zijn onder andere de os en de schaapjes voorzien van kindergezichtjes. En zo biedt het boek een ideale introductie voor kleuters die een kerstspel gaan spelen met hun klas.

Een grote plus daarnaast is dat de kerstliedjes (waarvan je de meeste al wel zult kennen) ook op Spotify en YouTube terug te vinden zijn. Dit maakt het boek nog beter geschikt voor gebruik op de peuterspeelzaal of in de kleuterklas. Bovendien kunnen kinderen daardoor zelf het boek combineren met de liedjes - ook wanneer ze nog niet kunnen lezen. Simpelweg door naar de prachtige illustraties te kijken.

Daarmee is Stille Nacht een absolute aanrader voor ouders van kleine kinderen of de peuterspeelzaal of de kleuterklas.

Reacties op: Kinderliedjes ondersteund met prachtige illustraties

2
Stille nacht - Marijke ten Cate
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker