Een realistische eco-thriller
Journaliste Daniëlle Faas wordt naar een klimaatconferentie in Amman gestuurd, maar wat een routineopdracht lijkt, verandert al snel in een nachtmerrie. Haar smetvrees en drang naar controle botsen met de chaos om haar heen en met de duistere plannen van een groep eco-terroristen. Terwijl het geweld in het Midden-Oosten toeneemt, wordt Daniëlle gedwongen haar grootste angsten onder ogen te zien. Ook een trauma uit het verleden lijkt haar te verlammen. De tijd dringt. Wie spreekt de waarheid? En wie speelt een gevaarlijk dubbelspel?
De cover geeft meteen een goed beeld van de inhoud van het boek. Hoewel ik er niet spontaan naar zou hebben gegrepen, was ik benieuwd om eens iets anders te lezen dan wat ik gewoonlijk kies.
Mario schrijft met een fijne, begrijpende stijl en gebruikt beeldende beschrijvingen die mij moeiteloos meeneemt in het verhaal. Je voelt dat de auteur een grote interesse heeft in de Arabische wereld en veel reizen door het Midden-Oosten heeft gemaakt. Zijn kennis en fascinatie geven het verhaal extra diepgang en authenticiteit.
Het boek is realistisch opgebouwd, met interessante personages en thema's als terrorisme, milieubedreiging en politiek. Daniëlle wordt neergezet als een intrigerende vrouw met een traumatisch verleden, smetvrees en alcoholgebruik, maar ook met kracht en zelfvertrouwen. Ze probeert zich staande te houden in een haast onmogelijke situatie, iets wat haar zowel breekbaar als bewonderingswaardig maakt.
De plottwist op het einde weet bovendien echt te verrassen.
Het nawoord raakte me: blijf geloven in het goede, zorg voor elkaar en laat haat geen ruimte krijgen.
Ik ben blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt en dit boek een kans heb gegeven. Het was een boeiende leeservaring, en ik kijk uit naar een volgend boek van Mario.
Met dank @mariobergen1977 voor het mogen lezen van je prachtige debuut.
Ik geef dit boek 4 sterren
De plottwist op het einde weet bovendien echt te verrassen.
Met dank @mariobergen1977 voor het mogen lezen van je prachtige debuut.
Ik geef dit boek 4 sterren