Verrassende thriller

Annick De Vos 16 september 2025
In en rond de strandtent van haar ouders in Bergen aan Zee beleeft Rosie zorgeloze zomers, totdat de mysterieuze badgasten Herman en Sonja hun leven binnenstappen. Wat begint als een onschuldige zomer verandert in een gevaarlijk spel van verleiding, waarin Rosies moeder verstrikt raakt, en Rosies onbezorgde leven uit elkaar valt.
Jaren later keert Rosie terug naar de kustplaats van haar jeugd, dit keer als rechercheur. Haar vader is spoorloos verdwenen, en vastberaden gaat ze op zoek. Maar terwijl ze graaft in het heden, komen oude geheimen boven water. Alles lijkt haar wereld op z'n kop te zetten. Zal ze haar vader nog kunnen redden, of is ze al te laat?
Na campinggasten van Liz Ouwens was ik reuzebenieuwd naar het vervolg rond Rosie, Badgasten. En het boek heeft me absoluut niet teleurgesteld - integendeel, ik kon het nauwelijks wegleggen.
Het verhaal speelt zich af in twee tijdlijnen: enerzijds de jeugdjaren van Rosanne en de belevenissen van Helena, anderzijds het leven van de volwassen Rosie. Deze verhaallijnen vloeien prachtig in elkaar over.
Dankzij de beeldende schrijfstijl heb je het gevoel dat je de personages persoonlijk leert kennen. Je voelt de onmacht van Helena, de kilte van Antons ouders, de spanning, emoties en geheimen, alsof je naar een film kijkt.
De hoofdstukken zijn kort en vlot geschreven, wat het lezen extra aangenaam maakt. Vaak eindigen ze met een cliffhanger, waardoor je telkens verder wil lezen. Op een bepaald moment dacht ik de ontknoping door te hebben, maar ik begon toch weer te twijfelen en uiteindelijk wist het einde me volledig te verrassen.
Badgasten is een meeslepende thriller en een krachtig vervolg op campinggasten. Ik kijk nu al uit naar een volgend deel over Rosie.
Deze thriller verdient zonder twijfel vijf sterren.
Met dank aan vrouwenthrillers en de crimecompagnie voor het recensie-exemplaar.