Fantastisch en meeslepend
Korte samenvatting:
Celaena wordt voor de keuze gesteld of haar leven slijten in de gevangenis of strijden in een toernooi om de kampioen van de koning te worden. Die keuze is snel gemaakt. Celaena vertrekt naar het glazen kasteel om aan het toernooi te beginnen. Eenmaal dat het toernooi begonnen is gebeuren er allemaal vreemde dingen in het kasteel. Één voor één worden de kampioenen op gruwelijke wijze vermoord. Niemand heeft gezien wie of wat de moordenaar is. Al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Verhaal:
Het verhaal was heel erg goed. Het was zo spannend en meeslepend. Celaena is achttien en heeft al veel meegemaakt in haar leven. Het verhaal draait vooral om het toernooi dat zich in drie maanden afspeelt. Het toernooi bestaat uit verschillende proeven die de kampioenen moeten afleggen. Maar er worden opeens kampioenen op gruwelijke wijze vermoord, zonder dat iemand iets gezien of gehoord heeft.
Personages:
De personages in dit boek waren zeer interessant.
Celaena is een erg sterk personage en je voelt met haar mee met alles wat ze heeft meegemaakt. Ook Celaena heeft haar mindere kanten. Ze is heel stoer, maar ook een boekenwurm.
Dorian is de kroonprins van Adarlan. Dorian is een hele lieve jongen, die heel anders is dan zijn vader. Dorian bouwt een band op met Celaena, Dorian is een personage dat niet begrepen wordt door zijn vader.
Chaol is de kapitein van de garde. Chaol is een heel erg lief en traint met Celaena voor het toernooi. Chaol is een goede vriend van Dorian.
Nehemia:
Nehemia is de prinses van het koninkrijk in het zuiden van Erilea. Nehemia is een heel lief meisje, die weet wat ze wil. Ze is in het kasteel aangekomen en kon het meteen goed vinden met Celaena.
Schrijfstijl:
De schrijfstijl van Sarah J Maas is zeer aangenaam. Ze sleept je mee in het verhaal vanaf de eerste pagina. Het verhaal bouwt op en je leert zowel de wereld als de personages kennen. Ze zorgt ervoor dat de elementen van magie subtiel naar voren komen. Het is mooi hoe ze de wereld omschrijft en wat de gevoelens zijn van de personages, vooral als er plottwisten in zitten die ik niet zag aankomen.
Wereld: Erilea is een wereld die we nog niet goed kennen in dit deel. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Adarlan. De koning van Adarlan is een tiran die verschillende koninkrijken heeft veroverd en veel mensen heeft gestraft door ze naar Endovier te sturen, waar ze als slaaf moeten werken.
Aanrader of niet: Jazeker, direct na het uitlezen van deel 1 ben ik deel 2 De Donkere Kroon begonnen en ik kan zeggen dat die ook erg goed is. Ik ben nu al verslaafd aan deze serie. Ik wist dat de serie populair was, maar heb nooit de moeite gedaan om hem op te pakken, tot twee weken geleden toen ik met deel 1 begon.
Verhaal:
Personages:
De personages in dit boek waren zeer interessant.
Nehemia:
Schrijfstijl: