Een verhaal vol liefde, haat en verdriet

Booklover2211 28 oktober 2023
Opgelet spoilers van deel 1

Celaena is de kampioen van de koning geworden. Na een strijd op leven en dood is het haar gelukt om het toernooi te overleven. Celaena moet van de koning een aantal mensen uit de weg ruimen, maar ze doet iets wat niet erg slim is. Ze komt terecht in een wereld vol haat, liefde, verdriet en verraad.

Verhaal:
Het verhaal draait vooral rond het feit dat Celaena allemaal opdrachten krijgt van de koning om mensen te vermoorden. Celaena doet echter met de opdrachten wat ze wil en neemt een risico dat haar het leven zou kunnen kosten. Dorian ontdekt iets onverwachts in hemzelf en Celaena krijgt te maken met een enorm verlies.

Personages:
Celaena is een enorm sterk personage, ze heeft een sterke persoonlijkheid, soms met wat irritante trekjes, maar voor de rest is ze echt fantastisch

Chaol is ook een erg belangrijk personage in dit boek. Chaol verandert veel in Celaena, vooral als er iets vreselijk gebeurt.

Dorian ontdekt een heel andere kant van zichzelf. Een verborgen talent dat hij bezit. Een talent dat hem rechtstreeks tot de dood kan leiden.

Schrijfstijl:
De schrijfstijl was weer zeer aangenaam. Het boek begint spannend waardoor je meteen meegezogen wordt in het verhaal. Tegen het einde van het boek kon ik het iets moeilijker volgen omdat het toen erg ingewikkeld was, maar dat weerhield me er niet van om verder te lezen.

Wereld:
Erilea wordt geregeerd door een vreselijke man, die alle magie verbannen heeft, maar zelfs enorm veel geheimen verbergt.

Aanrader of niet:
Jazeker, het is zeker een aanrader na het spannende einde van het eerste deel en ook dit deel eindigt weer met een enorme cliffhanger.

Meer recensies van Booklover2211