Een ontroerend en aangrijpend boek wat gelezen moet worden
Onzichtbaar is een emotionele en aangrijpende young-adult roman over pesten, eenzaamheid en de behoefte om gezien te worden. Het boek is eenvoudig geschreven, maar heeft een sterke boodschap die veel lezers raakt.
Waar gaat het boek over?
Het verhaal volgt een jongen die plots het slachtoffer wordt van zware pesterijen op school nadat hij weigert een klasgenoot te helpen spieken bij een toets. Zijn leven verandert volledig: bedreigingen, vernedering en geweld stapelen zich op terwijl niemand ingrijpt of lijkt te merken wat er gebeurt.
De jongen voelt zich steeds onzichtbaarder voor de wereld. In zijn gedachten verschijnen monsters en superkrachten als symbolen voor zijn angst en verdriet. Uiteindelijk droomt hij ervan letterlijk onzichtbaar te worden om aan het pesten te ontsnappen.
Het boek wil laten zien hoe pesten werkt en hoe gevaarlijk het kan zijn wanneer omstanders niets doen.
Ik vond het emotioneel sterk en herkenbaar helaas zullen veel lezers zich herkennen in gevoelens van buitensluiting of onzekerheid of ook het pesten.
Het is een belangrijk thema want het boek laat duidelijk zien hoe schadelijk pesten kan zijn.
Het heeft korte hoofdstukken en eenvoudige stijl daardoor leest het snel en toegankelijk ik nam er wel echt de tijd voor omdat het net een ander soort boek is waar je even voor moet zitten en dat heb ik gedaan.
Het maakt duidelijk de innerlijke wereld van de hoofdpersoon zichtbaar.
✨️Niemand maar dan ook niemand mag zich Onzichtbaar voelen✨️
100% aanrader om te lezen!❤️