verfrissend
Aardig verhaal, leuke plot. Maar het verhaal vond ik te traag en vooral te veel tell. Alles werd uitgebreid uit de doeken gedaan in de tekst, alles kwam met uitleg, beroepen, leeftijden en veel uitgewerkte infodump. Soms ook saaie dialogen, een beetje zonder verrassingen.
Het schrijftechnische viel me eerlijk gezegd wat tegen en dat maakte het trage verloop niet goed. Op sommige pagina's staat rustig 8 keer het woordje 'had' (blz 45) en dat maakte dat ik het niet echt met plezier las. Geen hoogvlieger, maar zeker toch nog drie sterren omdat ik de plot origineel vond en de personages geloofwaardig waren. Ik vond vooral Oscar mooi uitgewerkt, ik wilde weten hoe het met hem afliep.