Mooie start
De roman speelt zich af in de jaren rond de tweede wereld oorlog tot 1960. Dat maakt het speelveld net even anders dan de gebruikelijke #chic lit#.
Vrouwen spelen de hoofdrol in een maatschappij waarin het recht van de vrouw het aanrecht was. De jonge Zweedse Linda die het hotel erft en geen ervaring heeft in het leiden van een hotel, Mary, rijk en mooi, die haar leven voor elkaar heeft maar de passie mist. De gekleurde ambitieuze Elinor die een beter leven wil maar telkens geconfronteerd wordt dat ze niet blank is en de jonge Emma, die naar Londen is gekomen om het leven te omarmen en ervan te genieten.
De schrijfstijl is vlot. De schakelingen tussen de verschillende perioden is niet storend. Alleen de afronding van het verhaal werd de auteur teveel en is ongeloofwaardig en te veel van het goede.
Een veelbelovende start. Een auteur waar ik zeker nog een keer iets van wil lezen.