Een persoonlijk verhaal dat mij niet raakte.
Hetgene dat me bleef motiveren om door te lezen, was vooral de vraag: wie is Saint? Het verhaal start met het vervelende nieuws dat de hoofdpersoon, een schrijfster genaamd Petra, gecanceld is — onder andere door de verfilming van één van haar boeken. Colleen Hoover heeft zelf ook een periode gekend waarin ze veel kritiek kreeg, en hoewel het verhaal fictie is, voelde het voor mij alsof ze via dit boek een persoonlijker verhaal wilde vertellen. Dat is natuurlijk helemaal oké, maar het zorgde er voor mij wel voor dat het iets minder als pure fictie aanvoelde en daardoor minder meeslepend was.
Ik merkte dat ik wat minder connectie voelde met de vrouwelijke hoofdpersoon, waardoor ik niet volledig in het verhaal opging. Haar karakter lag mij persoonlijk gewoon iets minder, al kan ik me voorstellen dat anderen dat juist anders ervaren. Daarnaast kwam er een trope in voor die niet helemaal mijn voorkeur heeft, wat mijn leeservaring een beetje beïnvloedde.
De schrijfstijl vond ik daarentegen weer erg fijn. Zoals altijd schrijft Colleen Hoover vlot en toegankelijk, waardoor het boek makkelijk wegleest. Ondanks dat het tempo wat rustiger lag en het verhaal voor mij persoonlijk niet helemaal aansloot, denk ik zeker dat dit boek voor andere lezers wél heel goed kan werken, vooral als je haar schrijfstijl al waardeert.