Badass habits voor een badass gelukkig leven!
Badass habits!
“Nou daar kan ik wel wat van leren!”, dacht ik toen ik dit boek voorbij zag komen.
En leerzaam was het zeker!
Jen Sincero heeft dit boek heerlijk luchtig geschreven – ik moest zelfs af en toe grinniken – en tegelijkertijd zijn al haar voorbeelden ook heel praktisch en helpen ze je om je eigen antwoorden te vinden.
Het eerste deel van het boek zit zo vol met tips en handvaten dat het me even ging duizelen (help waar moet ik beginnen!?), maar het stappenplan van de 21 dagen, met voor elke dag een praktische uitleg wat te doen, heeft me echt geholpen om duidelijkheid te krijgen.
Wie wil je zijn, hoe zorg je ervoor dat je niet zwicht in een zwak moment, en welke gezonde grenzen ga je aangeven? Daar ga je met dit boek over nadenken zodat je bewustere keuzes gaat maken.
Er wordt ook stilgestaan bij de goede gewoonten die je al hebt (en ja, die heb je echt!) zodat deze je sterken in het proces naar het ontwikkelen van nieuwe gewenste gewoonten.
“Je leven willen veranderen zonder jezelf te leren kennen is alsof je een kaart gebruikt om je weg te vinden in een gebied waar je nog nooit eerder bent geweest. Als je niet weet waar je begint, zul je niet ver komen.”
Zelf vond ik het fijn om het boek eerst volledig te lezen en later erbij te pakken om de 21-dagen-handleiding te volgen, maar je zou het zeker ook direct kunnen toepassen.
Ik ben ervan overtuigd dat het boek kan ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe goede gewoonten (met vallen en opstaan) als je maar bereid bent om er werk van te maken.
Op naar (nieuwe) badass habits voor een badass gelukkig leven!