Origineel en krachtig verhaal
Het schaduwjaar
Recensie hebban
Het leven van de meisjes uit Garner County verandert op het moment dat ze zestien jaar zijn. Ze worden een jaar naar de wildernis gestuurd om hun magie kwijt te raken. De magie waarmee ze mannen tot waanzin drijven en vrouwen jaloers maken. De wildernis is gevaarlijk, met stropers op jacht. Het grootste gevaar ligt echter niet te loeren in de wildernis, maar zit in de meisjes zelf.
Vanaf de eerste bladzijde werd ik in het verhaal gezogen. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen. Het is een origineel verhaal wat ergens wel wat wegheeft van The Handmaids Tail. Het heeft spanning, ontroering, vriendschap en nog zo veel meer.
Onder andere de thema's vrouwenonderdrukking, groepsdruk en vriendschap komen in dit boek voor. De enige tegenvaller met betrekking tot de verhaallijn vond ik het einde. Het hele boek zat vol met actie en spanning, maar het einde vond ik helaas een domper.
Het hoofdpersonage Thierney vond ik interessant. Een powervrouw die voor zichzelf opkomt en haar eigen pad bewandeld. Ze durft te dromen over een andere wereld. Daarnaast zie je Thierney echt groeien door het verhaal heen. De andere personages hadden wat mij betreft wat meer diepgang gemogen. Ik miste een achtergrondverhaal en wilde beter begrijpen waarom ze doen wat ze doen.
Kortom een prachtig boek met een originele verhaallijn. Aanrader!