Hoe overleef ik
Francine Oomen heeft een volwassen boek voor haar volgers van de “Hoe overleef ik” serie geschreven. Hoewel ik niet in de doelgroep valt was ik erg benieuwd naar dit verhaal. Ik had Francine al gezien bij de opnames van Eus Boekenclub en dit leverde samen met Eus, Floortje Dessing en rapper Pjotr mooie gesprekken op.
De hoofdpersonages die in de eerdere boeken pubers waren zijn nu ondertussen volwassen geworden. Deze 20-tigers zijn elkaar uit het oog verloren maar komen weer bij elkaar en hebben zo weer allemaal hun problemen. De groep besluit elkaar in Portugal te ontmoeten en de weg er naar toe verloopt al niet vlekkeloos. Sommige situaties zijn hilarisch als je erop terug kijkt maar soms ook triest. Gelukkig komen ze er allemaal sterker uit.
Ik heb zelf een zoon die ook een vriendengroep heeft van deze leeftijd en herken veel uit de verhalen die hij soms vertelt. Door dit boek te lezen ga ik deze jongelui nu anders bekijken en begrijpen. Ik zie dit boek eigenlijk als een soort zelfhulpboek voor iedereen die wel een beetje hulp kan gebruiken en denk dat iedereen dit boek zou moeten lezen of luisteren, zowel jong als oud!