Lotgenoten

boek.koffie.bloem 09 augustus 2025
Lotgenoten.
Auteur: Marit Vanström.

Met de World of Thrillers Boekenclub lazen we 'Lotgenoten' van Marit Vanström.
Marit Vanström is het pseudoniem van Martyn van Beek.
Het boek is uitgegeven door uitgeverij HarperCollins Holland.

Ik heb genoten van dit boek.
Van te voren las ik 'Huisgenoten', het eerste deel in deze serie.
De Jackie Laurijssen serie is een thriller serie die fijn geschreven is.
Gaandeweg leer je de hoofdpersonages beter kennen, en ik vind dat deze goed beschreven zijn.
De band/klik tussen Jackie Laurijssen en Joszef Daalderop is ontroerend en ontvouwt zich in dit tweede deel.
De partner van Joszef, Andries, is voor mij een hele mooie toevoeging in het boek.
Deze thriller verteld het verhaal vanuit meerdere kanten: Jackie, Joszef, de dader en slachtoffer komen aan bod.
Interessant en boeiend om de dader-kant te lezen en inzicht in het brein van deze persoon te krijgen.
Voor mij was dit een intrigerende zijde van het verhaal.
'Lotgenoten' en 'Huisgenoten' zijn los van elkaar te lezen, zelf vond ik het prettig ze na elkaar gelezen te hebben.
Laten we hopen op nog heel veel meer Jackie&Joszef!!

Spannend, vanuit meerdere gezichtspunten geschreven, thriller, serie.

Waar gaat 'Lotgenoten' over:
De jonge Melanie is moeder van 2 zoontjes deelt haar leven tot in het kleinste detail online. Tot ze opeens niets meer post en volledig van de radar verdwijnt.
Waarom?

Criminoloog Jackie Laurijssen zit nog midden in een revalidatieproces na een auto-ongeluk, maar vermoedt direct dat er meer aan de hand is dan een digitale detox.
Samen met haar oud-collega Joszef Daalderop ontdekt ze een verband met de dood van meerdere vrouwelijke influencers: het lijkt erop dat Melanie door dezelfde dader is ontvoerd.
Hun zoektocht brengt hen naar Texel, waar de tijd begint te dringen...

Meer recensies van boek.koffie.bloem