Whirlwind aan emoties

Boekwonderaar 21 oktober 2025
Wát een boek. In Katabasis volgen we de twee PhD-studenten, Alice en Peter, die magie studeren in Oxford. Hun professor overlijdt bij een magisch ongeluk… en zij besluiten hem terug te halen. Uit de Onderwereld.

Met behulp van symbolen weten ze daar te komen. En onderweg moeten ze langs de hoven, op zoek naar hun professor, terwijl ze allerlei overleden mensen tegenkomen die daar vastzitten.

Kuang baseert die Onderwereld op historische teksten, onder andere die van Dante. En dat maakt dit verhaal zo intens. Er komen ontzettend veel wetenschappelijke termen in voor, dus je moet er echt met je hoofd bij blijven. Zelf raakte ik af en toe verdwaald in alle logica en wiskunde, en omdat we midden in een verhuizing zaten, moest ik soms echt terugbladeren om het weer te snappen.

Daarom vind ik het lastig om meteen een cijfer te geven. Het is echt een rollercoaster, en ik moet het eerst even laten bezinken. Maar ondanks dat heb ik er enorm van genoten: het is een buitengewoon uniek verhaal.

Bedankt The House of Books voor het opsturen van dit recensie-exemplaar. Dit boek blijft nog wel even in mijn hoofd rondspoken.

Meer recensies van Boekwonderaar