Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Na de klap

@borduitboekaan 10 juni 2023
Dit boek pakt je en laat je niet meer los, vanaf het eerste hoofdstuk word je meegezogen in de wereld van Robin. Je leest mee in de gedachten en de ervaringen die Robin ondergaat. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm, wat het verhaal zo mogelijk nog intenser maakt dan het van zichzelf al is.
Robins leven staat op zijn kop na het meemaken van een verkeersongeval. Robin doorstaat een zware tijd in het ziekenhuis en revalidatiecentrum, maar houdt zich sterk en slaat zich er dapper door. Het ware gevoel en de angst worden onderdrukt wanneer Robin samen is met vrienden en familie. Om net zo hard weer terug te komen wanneer Robin alleen is. Niemand weet wat Robin daadwerkelijk doormaakt of voelt. Het afronden van de middelbare school, het ondergaan van de medelijdende blikken, het huwelijk van de ouders van Robin dat scheuren begint te vertonen. Robin houdt zich sterk in het bijzijn van anderen. Kans voor de angst om te groeien en langzaam bezit te nemen van Robin op de momenten dat er niemand is.

Een bijzonder mooi, kwetsbaar verhaal. Open, rauw en echt. Je wordt zo meegezogen in de overdenkingen en de angst dat je zelf de onmacht voelt. Zowel van de omgeving als van Robin zelf. Het punt dat de vrienden zo hun best doen om Robin bij te staan, maar eigenlijk de kans niet krijgen. De worsteling van en tussen de ouders. Tegelijk de onvoorwaardelijke liefde van vader en moeder richting Robin en de ware vrienden die Robin blijkt te hebben. Al met al een prachtig verhaal en een absolute aanrader voor jong(eren) en oud.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van @borduitboekaan

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!