Mooi, passend laatste deel
Het derde deel van de RANJA-TRILOGIE heeft de verrassende en ook passende titel GELOOF, HOOP & RANJA. Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingetrokken door de kenmerkende schrijfstijl van deze auteur.
Opnieuw leef je mee met Jasmijn en Imke waardoor je als vanzelf in de huid van de hoofdpersonen kruipt. De auteur doet dit heel goed door haar directe, krachtige schrijfstijl.
De meisjes komen in een pleeggezin terecht waar alles goed lijkt te gaan, maar niet alles is wat het lijkt. Ze worstelen met andere vragen, gewoontes en gevoelens; met name over hun achternaam, wie ze zijn, maar ook hoe ze de pleegouders moeten noemen.
Het is schrijnend om te lezen hoe de pleegouders omgaan met moeder Ria en met de loyaliteit, het gevoel van gemis en het verdriet van de meisjes tav hun moeder.
De meisjes groeien in dit laatste deel op tot jong-volwassenen, waarbij verrassende en onverwachte gebeurtenissen passeren.
Als je Jasmijn en Imke net als ik vanaf het eerste deel in je hart hebt gesloten en je benieuwd bent hoe het ze verder is vergaan, dan zul je dit boek opnieuw in één adem uitlezen. Jammer dat dit het laatste deel is…