Geen wauw boek

Een filosofische novelle over 3 generaties vrouwen.
Het boek gaat eigenlijk nergens naartoe. Er wordt een bepaalde spanning opgebouwd die op het eind weer inzakt met een filosofische beschouwing die jammer genoeg weinig subtiel is.
"Wat de vogel overkomt, gaat hem niet aan, schreef Kierkegaard. Konden wij ook zo denken?"
De boodschap wordt je zo ingelepeld. Krachtiger was geweest als de lezer de conclusie zelf had mogen trekken.
Ik ben niet van mijn sokken geblazen door dit boek. Misschien ook mede door de slechte vertaling door Liesbeth Huijer? Zoveel schrijffouten in het boek! En soms rare zinnen en constructies maar daarvan kan ik niet zeggen of het door de vertaling komt of gewoon de schrijfstijl van Knausgård is.

Meer recensies van BrigitteGoemaere