Opnieuw de bergen in met Paolo Cognetti
Het eerste (audio)boek dat ik dit jaar "las", stelde niet teleur. Paolo Cognetti neemt ons opnieuw mee naar de bergen van Italie, naar het kleine dorpje Fonata Fredda en de inwoners, met name Fausto en Silvia. Ik vind het heerlijke beschrijvingen, de unieke schrijfstijl van Cognetti die zijn liefde voor de bergen en de natuur uitstraalt. Geen enorm plot, maar het is de sfeer die bij mij blijft hangen.
Natuurlijk ga je bij het boek vergelijken met De acht bergen van diezelfde schrijver. Dat boek had het voordeel van de verrassing, van een heel ander boek dan ik eerder had gelezen. Beide boeken hebben diezelfde sfeer, al denk ik wel dat Cognetti in zijn volgende boek met echt iets nieuws moet komen om te verrassen.