Een eenvoudig verhaal met een mooie boodschap, schitterend geïllustreerd en uitgegeven.

Caro2 Caro2
26 mrt 2021

Het boek gaat over een man en een hond. Op een dag steekt er een storm op. Een grote storm, donkere wolken stapelen zich op, en de rumoerige wereld valt stil. De straten zijn verlaten, iedereen trekt zich terug in zijn eigen cocon. Het hoofdpersonage zegt: “ Normale dingen begonnen vreemd aan te voelen. Vreemde dingen begonnen normaal aan te voelen. We waren op drift. “ Iedereen voelt zich van elkaar verwijderd, en toch voelen de mensen zich verenigd in afzondering. Moeilijke tijden brengen het beste in onszelf naar boven, zo schrijft de verteller, en nog : ”Sommige mensen hadden ineens meer tijd. Tijd en stilte geven ons ideeën om als zaadjes te planten. “
Het is een schitterend boek over eenzaamheid, angst, maar ook over het geloof in een nieuwe toekomst die enkel mogelijk is door verbinding en samenhorigheid. We kunnen de storm het beste trotseren als we dat samen doen, zo eindigt het boek.
Ook al voel je als lezer dat corona niet ver weg is, toch valt het woord geen enkele keer, waardoor het boek los van de pandemie kan worden gelezen, en de herkenbaarheid en toepasbaarheid van het verhaal veel ruimer wordt.
Een prachtig en hoopvol cadeauboek om volop van te genieten!

Meer recensies van Caro2