Advertentie

Het eerste deel uit de reeks over Luc Callanach gaat over zijn verhuis naar Schotland en zijn nieuwe job bij de Schotse politie. Het verhaal komt rustig op gang en is aan de start best vaag. Je komt nog niet te veel te weten over de personages en begrijpt niet direct goed wat hen nu zo speciaal maakt. Dit zorgt ervoor dat het boek de eerste vijftig bladzijden best gemakkelijk weg te leggen is.

Maar dan verandert alles. Het verhaal, dat eerst nog rustig kabbelde als een beekje, komt plots in een stroomversnelling. Je leert de personages kennen, ontdekt de gruwelen die zich afgespeeld hebben en komt de dader tegen. Plots word je volledig in het verhaal meegezogen en kan je niet wachten tot de politie die dader eindelijk te pakken krijgt. Het boek wegleggen is nu geen optie meer.

De dader leer je vrij snel in het verhaal kennen, wat je als lezer een interessante kijk op het politieonderzoek geeft. Bij de meeste thrillers vraag je je af 'Wie heeft dit in hemelsnaam gedaan?'. Bij dit verhaal vraag je je af 'Wat gaan ze vinden om hem te pakken?'. Je zoekt mee naar clues die de identiteit van de dader kunnen verklappen en voelt frustraties wanneer de politie-inspecteur een verkeerd pad inslaat.

De personages worden steeds echter en je geraakt er stilletjes aan gehecht aan, wat zeker een must is bij een reeks. Je komt steeds meer te weten over hen, én over hun persoonlijke problemen, en je geraakt geïnvesteerd in hun leven. Je wil meer weten, je moet meer weten. Hoewel deze zaak afgerond is, is deze reeks dat zeker niet. Het verhaal smaakt naar meer en ik kijk enorm uit naar het volgende deel.

Reacties op: Smaakt naar meer

322
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker