Leuke thriller voor de lichtere thriller lezers onder ons!
In samenwerking met Crime Compagnie ontving ik een review exemplaar van De perfecte dochter en mocht ik mee doen aan de blogtour.
Het boek gaat over Noa, die - voor de buitenwereld - opgroeit in het perfecte gezin. Er ontbreekt hen niets, althans zo lijkt het. In feite ontbreekt het hen aan een heleboel, zoals liefde. Desondanks doet Noa alles wat haar ouders van haar vragen en neemt ze zelfs, na een auto ongeval van haar moeder, de zorg én de tweedehandswinkel van haar moeder op zich.
Tijdens werkzaamheden aan de winkel komt ze een brief tegen, welke haar leven op zijn kop zet. De inhoud van de brief spoort haar aan om nader onderzoek te doen om de waarheid te achterhalen.
In de kern was dit dan ook een spannend en leuk boek om te lezen, maar miste ik zelf helaas het meeslepende effect die een thriller normaalgesproken op mij heeft. Ik voorzag het einde namelijk al helemaal in het begin, waardoor ik toch vind dat er iets te veel hints zijn gegeven. Desondanks doet dat niets af aan het verhaal en de schrijfwijze, want die zijn gewoon erg goed!
Wellicht een aanrader voor de minder ervaren thrillerlezers onder ons die zich nog vaak laten verbazen door de uitkomst!