Zal het Cassidy lukken om haar plek te vinden in Maple Falls, de winkel draaiende te houden en misschien zelfs de etalagewedstrijd te winnen? En hoe lang houdt ze zich aan haar “geen mannen”-regel?
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Cassidy en Liam.
Cassidy is naar Maple Falls verhuisd om het lokale chocoladewinkeltje over te nemen van de huidige eigenaresse die met pensioen gaat. Ze heeft veel ervaring met chocolade, zo runde ze eerder samen met haar ex-vriend Jean-Paul een winkel in Parijs. Een nieuwe start in een klein dorp voelt voor haar als precies wat ze nu nodig heeft. Mét één duidelijke regel voor zichzelf: geen mannen!
Het is volop winter in Maple Falls: sneeuw, kerstlichtjes en heel veel (spicy!) warme chocolademelk. In Cassidy’s nieuwe winkeltje met bijzondere chocolaatjes, een fijne leeshoek en haar pup Muff zie ik mezelf zó zitten. En dan is daar ook nog de knappe overbuurman Liam… alleen is hij niet bepaald een kerstfan..
Zoals elk jaar is er in Maple Falls een etalagewedstrijd rond kerst. Welke winkel heeft de mooiste etalage? De winnaar mag het prijzengeld doneren aan een goed doel naar keuze. Dit vond ik zó’n leuk element, het brengt veel sfeer in het verhaal. Er zijn zelfs team Cassidy vs. team Liam-truien gemaakt door de breiclub! (Team cassidy!!) en zelfs een mysterieuze ‘peperkoekhater’
De winterse setting is echt heerlijk. Alles is zo beeldend beschreven dat je de chocolademelk bijna kunt ruiken. Waar ik in deel 1 nog het gevoel had dat ik iets miste, voelde dit deel voor mij helemaal goed. De sfeer, de personages en het verhaal klopten gewoon.
Ik kan nu al niet wachten op deel 3 (en hopelijk nog vele andere delen)
Ik kan nu al niet wachten op deel 3 (en hopelijk nog vele andere delen)