Gedegen onderzoekswerk

CharlotteThrillers 31 augustus 2024
Zeer gedegen onderzoekswerkje naar de moord op Evert Hingst in 2005. Bleeker begon haar onderzoek in 2018 en omdat het lang geleden was, wilde velen uit het Amsterdams milieu met haar spreken. Eind 2019 was de eerste versie af van dit boek, maar toen kwam covid en werd Bleeker getroffen door Long-Covid, waarover ze weer een boek schreef wat eerder uitkwam. Anno 2024 is dit boek verschenen. Bleeker had wel enige ervaring in het criminele milieu omdat ze een tijd terug dolverliefd was op een hasjhandelaar en een tijd in dat wereldje verkeerde. Daarover schreef ze Walrus. Criminaliteit voor ons soort mensen gaat over het samengaan van de boven- en de onderwereld door veelal fiscale constructies. Evert Hingst was een advocaat-fiscalist die werkte voor de criminele top. Een tijd kon hij dat combineren met een keurig advocatenbestaan, maar hij gleed af. Ging zelf in drugs handelen en ondernam andere criminele activiteiten en werd door zijn cocaïneverslaving onbetrouwbaar voor iedereen, ook zijn criminele contacten. Bleeker weet de moord op te lossen. In het boek is er veel aandacht voor witteboorden criminaliteit. Je komt veel bekende namen tegen als Holleeder en Endstra. Hingst zat er midden tussenin.
Dit is een boek waarvan het notenkader en de bijlages de moeite van het lezen waard zijn.
Indrukwekkend, chapeau!

Meer recensies van CharlotteThrillers