Advertentie

Angel Mage is een YA-fantasy stand-alone van Garth Nix, maar Fantasy heeft hierin wel de boventoon. In Angel Mage volgen we verschillende personages, waaronder de “4-musketiers” en Liliath, de “slechterik”. In het verhaal bezitten de mensen de krachten om engelen op te roepen door middel van iconen. Elke engel heeft een eigen rang en daarmee zijn eigen krachten. Sommige mensen hebben de macht om sterkere engelen op te roepen, zoals Liliath.

Ruim 100 jaar geleden werd Liliath verliefd op de engel Palleniel, uit het land Ystara. Het plan om samen met haar geliefde te kunnen zijn mislukte, waardoor ze gedwongen werd om te vluchten naar een tempel en zichzelf in slaap te brengen. Door haar mislukte plan worden de mensen in Ystara verdoemd tot een vreselijk bestaan. De bevolking krijgt de Ash-blood-plague, een vreselijke ziekte en ze belandden als “refusers’’ onderaan de samenleving. Wanneer Liliath eindelijk weer wakker wordt, 100 jaar later, presenteert ze zichzelf als een soort redder die de refusers terug zal brengen naar hun beloofde land. Maar dit kan ze niet alleen, om terug te komen waar ze wil zijn heeft ze de hulp nodig van de “vier-musketiers”.

Hoewel het verhaal en de vorm van magie heel origineel zijn en veel potentie had, heeft het boek de verwachtingen niet waar kunnen maken. Het was een langzaam verhaal waarin weinig gebeurde. Sommige stukken waren heel langdradig en andere stukken misten weer details en achtergrondverhaal waardoor het lastig te begrijpen was.

De personages waren niet goed uitgewerkt, er werd weinig aandacht besteed aan hun motieven. Het perspectief van de slechterik had een goede toevoeging kunnen zijn aan het plot, maar in de realiteit was Liliath een oppervlakkig personage. Ze wordt neergezet als knappe verleidster die koste wat het kost samen wil zijn met haar geliefde. Hierdoor komt ze over als een klein kind die per se een lolly wilt. Vervolgens wordt er over hun liefde niks verteld, waardoor haar gedram alleen maar als irritant ervaren wordt en je hier totaal niet kan inleven. Het feit dat ze 100 jaar later wakker werd en de wereld veranderd was, leek haar ook niets te boeien en kon ze zich zo op aanpassen zonder enige problemen. Niet erg geloofwaardig.

Doordat het verhaal vanuit een soort verteller verteld werd, ontstond er ook een afstand van het verhaal. Al met al was er geen diepgang. De vier-musketiers en de vorm van magie zijn leuk gevonden en op het einde kwam het verhaal een beetje op gang. Maar helaas twee sterren voor Angel Mage.

Reacties op: Een voor allen, en allen voor geen

17
Angel Mage - Garth Nix
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker