Il maestro delle ombre
Ik heb dit boek in het Italiaans gelezen.
Donato Carrisi heeft Rechten gestudeerd en zich gespecialiseerd in Criminologie en Gedragswetenschappen en dat is te merken: zijn boeken zitten altijd zeer goed in elkaar en weten keer op keer te verrassen. Zo ook in 'de schaduwenmeester'. Het verhaal komt langzaam op gang, maar intrigeert vanaf pagina 1. Bij vlagen is het duister, op het macabere af. En net als je denkt ongeveer te begrijpen hoe iets zit, is het toch weer (voor een deel) anders. Bij het lezen van de laatste woorden en het dichtslaan van het boek hoorde ik mezelf 'wow' zeggen. Carrisi heeft me weer weten te verrassen.
Ook in dit verhaal gaat priester Marcus, de jager van de duisternis en horend bij een oude en geheime Orde binnen de kerk - het Tribunaal der Zielen, weer op zoek naar afwijkingen op plaats delicten. Dit keer echter heeft hij last van geheugenverlies en moet hij op jacht in een Rome dat geteisterd wordt door slecht weer en een totale energieblack-out van 24 uur. Hij wordt wederom bijgestaan door agente Sandra Vega.