Gewoon lekker eng
Ik mocht dit boek lezen van @lsuitgeverij . Dankjewel! De planning was om dit boek -zoals ook nog andere boeken- in mijn vakantie te lezen. Helaas liep dat wat vertraging op, zeker door een onverwachte spoedoperatie waarvoor ik vorige week in het ziekenhuis lag. Vandaar dus ook de stilte op mijn account.
Gelukkig is dit geen ingewikkeld boek om te lezen, maar vind ik het heel vlot en toegankelijk geschreven, met voldoende vaart. Dat maakt het ook een paar dagen na narcose goed leesbaar.
Alhoewel.....? Als je over een mindfuck hebt, heb je het over dit boek. Ik merkte dat ik de angst en paranoia van hoofdpersoon Eve helemaal kon meevoelen. Het verhaal wentelt zich steeds sneller naar een psychische, angstige en beklemmende warboel en sleurt je daarin mee, sneller en sneller.
Qua bloederige horrorscenes is dit boek minder bedeeld, maar als hij het doet doet Kliewer dat ook vrij expliciet. Gelukkig is dit niet zozeer zo'n boek maar steunt het meer op de geweldig neergezette beklemmende sfeer.
Wat mij betreft een fijn leesboek, zelfs voor iemand die niet zozeer into horror is, zoals ik. Maar deze is gewoon even lekker eng.