Verdrinken in het verhaal
Alle moeders haten mij is het debuut van Sarah Harman. Sarah werkte jarenlang als tv-nieuwsverslaggever in een competitieve branche. Daar leerde zij dat je op elk moment vervangen kon worden. Harman was er dan ook van overtuigd, dat de manier om succesvol te zijn was door te verbergen dat ze net moeder was geworden. Zo is zij haar droombaan als buitenlandcorrespondent gestart. Het boek is vertaald door Ingrid Zweedijk en uitgegeven door HarperCollins dit is een wereldwijd opererende uitgeverij.
In alle moeders haten mij maak je kennis met Florence Grimes. Zij is een unieke moeder die “alles” doet voor haar zoon. Mocht je van geloofwaardige boeken houden dan grijp je mis bij alle moeders haten mij. Dit neemt niet weg dat het compleet ongeloofwaardig is maar je hebt af en toe je bedenkingen tijdens het lezen. Alle moeders haten mij is een luchtige thriller die je niet op het puntje van je stoel doet zitten. Er zitten plotwendingen in het verhaal met hier en daar wat tragere stukken die je plotseling in een stroomversnelling brengen. De diepgang in het verhaal is niet heel groot. Het blijft vrij oppervlakkig met korte hoofdstukken en eenvoudige taal. Het is een boek waarbij je niet hoeft na te denken maar wel kunt verdrinken in het verhaal. Er is geen sprake van complexe verhaallijnen en er zijn ook niet heel veel personages waardoor je in de war kunt raken. Het verhaal is compleet vanuit Florence haar perspectief geschreven. Dat is redelijk eenzijdig en maakt je minder bekend met de zienswijze van de andere personages.
Kortom zoek je een lekker boek voor op het strand dan is dit zeker een aanrader. Zoek je een echte thriller met meer diepgang dan kan je beter een ander boek kiezen.