Voor de fans van Harry Potter
Oudste dochter (11) las alleen maar hyperrealistische boeken. Zo van die boeken over vriendinnen die ruzie krijgen en het weer goed maken. Tot haar juf dit boek aanraadde. “Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap” van Jessica Townsend is de eerste van een reeks. Nu wil de dochter plots meer fantasy lezen.
Morrigan Crow is een vervloekt: ze brengt ongeluk. Haar bestaan is nogal miserabel, totdat Jupiter North haar meeneemt om lid te worden van het Wondergenootschap. Dat is een elitegroep voor mensen met bijzondere talenten: draken rijden, betoverend zingen, altijd de waarheid kennen… Maar welk “kneepje” heeft Morrigan eigenlijk?
“Beter dan Harry Potter”, fluisterde iemand me toe over deze reeks. Dat weet ik nog zo net niet. Maar het is een grappig, spannend boek. De beeldspraak is in ieder geval zotter dan die in Harry Potter. Hier en daar herinnerde het me zelf aan - durf ik het zeggen - Roald Dahl. Dit boek krijgt zeker meer kinderen aan het lezen. Leve de lezende juffen!
Dochter is ook nog altijd niet overtuigd dat Harry Potter iets voor haar is. Op een dag gaat het lukken, ik weet het zeker. Welke magische boeken zouden jullie haar aanraden?
“Alles smaakt lekkerder als het krioelt”
“Alles smaakt lekkerder als het krioelt”