Teckel alert!
“Een week bij jou, een week van mij” van Kaat Vrancken was meteen een grote hit. Wat is Tijgerlezen toch een leuke reeks. Ook dit boekje toont dat je voor beginnende lezers prima een onderhoudende tekst met een subtiele boodschap kunt brengen. Stoere Fox en stadse Fien verkennen elkaars habitat. Ze ontdekken hoe leuk het is om buiten je comfort zone te gaan.
De jongste dook er op zodra we uit de bib kwamen. Ik vroeg haar of het boek misschien ook een beetje over gescheiden ouders ging. “Nee”, zei ze heel beslist. “Dit boek gaat alleen maar over honden.” Hmm, toch ook wel over hoe verschillen ook leuk kennen zijn, geloof ik. Heel leuk vond ik de subtiele tekening van Saskia Halfmouw op de laatste pagina, waar de baasjes van Fien en Fox elkaar ook graag zien.
Kennelijk zijn er al drie boeken over Fien en Fox, waarvan “Alles op zijn kop” deze week is verschenen. Top!