Openhartig en niets verhullend

corinefraikin corinefraikin
16 mrt 2022

Knap voor een dik meisje van Tatjana Almuli. ⭐️⭐️⭐️⭐️ In dit verhaal vertelt de schrijfster openhartig en niets verhullend over haar 'dik' zijn. Al vanaf kleins af aan kampt ze met overgewicht. Dit komt mede door een gen-defect, maar ook doordat ze gaat eten om andere dingen niet te hoeven voelen. Haar vader terroriseert het hele gezin en uiteindelijk besluit moeder om te scheiden. Dit brengt een wat rustiger periode in het leven van Tatjana, maar als haar moeder ziek wordt en overlijdt, wordt alles haar te veel. Met een gewicht van 160 kilo besluit ze hulp te zoeken. Het tv-programma Obese zorgt voor een verandering. Ze valt bijna een derde van haar gewicht af, maar ze voelt zich niet gelukkig. Gek hoe de stereotypering in ieders hoofd werkt. Als je dik bent, ben je dom, lelijk en ongelukkig. En als je dun bent, ben je intelligent, knap en automatisch gelukkig. Helaas werkt dat niet zo. Een groot deel gaat over acceptatie van jezelf. Het proces en de worsteling om dat te bereiken, beschrijft ze heel mooi. Het tijdsbeeld werkt ook niet mee. Alles straalt 'dun' uit. Je kunt je er als je niet aan de norm voldoet maar moeilijk mee identificeren. Het tweede gedeelte van het boek zit vol met quotes van vrouwen die kampen met overgewicht. Ik heb genoten van dit eerlijke verhaal.

Meer recensies van corinefraikin