Advertentie

Recensie Misschien is het anders door Devika van Steeg:
Het verhaal gaat over Frank Li, een Koreaanse jongen die geboren is in Amerika. Frank is bang om een relatie aan te gaan met een niet-Koreaans meisje in verband met zijn zus. De zus van Frank is namelijk getrouwd met iemand met een andere huidskleur, iets wat in de ogen van Frank’s ouders totaal niet mag en kan. Zijn ouders gaan ervan uit dat Frank thuiskomt met een Koreaans meisje, maar wanneer Frank verliefd wordt op de Amerikaanse Brit uit zijn algebraklas ontstaan de problemen. Frank moet Brit geheim zien te houden voor zijn ouders. Dit maakt daten toch een stuk moeilijker.

Frank weet niet precies wat hij hiermee aan moet en bedenkt een plan. Samen met Joy Song, een Koreaans meisje dat hij kent van de bijeenkomst, besluiten ze om een relatie te faken. Frank kan dan toch met Brit afspreken, terwijl Joy met haar Chinese vriendje Wu kan afspreken. Het plan lijkt vlekkeloos te verlopen, totdat Joy relatieproblemen krijgt. Is haar relatie nog te redden?

Ondertussen zijn de ouders van Frank en Joy helemaal in de zevende hemel door de relatie tussen hun zoon en dochter. Maar wanneer er iets tussen hun ouders gebeurt, is het maar de vraag of ze hun nep-relatie nog wel in stand houden.

David Yoon heeft besloten om in de voetsporen van zijn vrouw (Nicola Yoon) te treden met dit debuut. Nicola is onder andere bekend van Everything, Everything en The sun is also a star. Haar boeken zijn ook succesvol verfilmd.

De schrijfstijl van David Yoon is een beetje wennen. Het verhaal komt langzaam op gang en is vooral in het begin heel erg uitgebreid. Aan het eind wordt het verhaal een beetje afgekapt, wat ik persoonlijk erg jammer vond. Zodra je eenmaal in het verhaal zit, is het verhaal gemakkelijk en snel te lezen.

Humor en sociaal drama zijn zeker aanwezig in Misschien is het anders. Yoon heeft het Koreaans-Amerikaanse leven vrij duidelijk gemaakt in het verhaal door alle strenge regels en het taalgebrek goed naar voren te laten komen.

Frank is als hoofdpersonage een duidelijk personage. De andere personages zijn daarentegen niet heel erg uitgebreid, maar dit is geen probleem voor het verhaal.

Misschien is het anders bevat vrij veel gebrekkige taal. Dit zorgt ervoor dat soms de dialogen iets onduidelijker zijn, maar door de taalbarrière tussen Frank en zijn ouders is dit ook wel te begrijpen.
Koreaanse woorden worden vrijwel altijd vertaald of uitgelegd, waardoor je de gesprekken iets beter begreep.

Al met al een goed debuut van David Yoon. Ik geef het boek 3,5 ster.

Gelezen voor Indeboekenkast

Reacties op: Misschien is het anders

10
Misschien is het anders - David Yoon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker