Advertentie

Een leuk avontuurlijk meiden boek uit een reeks van Thea Stilton, de zus van Geronimo Stilton.

In dit meidenboek draait het niet om jongens, uiterlijk en drama. Het gaat over vrienden en familie die klaar staan voor elkaar en datgeen wat zij belangrijk vinden. Het thema is vriendschap en familiebanden. Ieder personage in dit vriendinnengroepje heeft karaktereigenschappen en hobby’s waarin elk meisje zich kan vinden. Pamela houdt van eten en repareert alles zelf. Nicky is het liefst buiten en zit vol energie. Paulina is gek op technische middelen en houd van reizen. Colette is modieus en erg behulpzaam. De laatste in het vriendinnengroepje is Violet. Zij luistert graag naar klassieke muziek en is een echt studiebol. Zij volgt in het verhaal een schildercursus in Nederland en ontmoet Jan, waarmee zij snel bevriend raakt.

In het verhaal komen vier vriendinnen naar Nederland om hun vriendin en haar nieuwe Nederlandse vriend bij te staan wanneer zijn vader plotseling verdwijnt. The Thea sisters, zoals het vriendinnengroepje heet, gaan Jan helpen zijn vader te terug te vinden en ontrafelen wat er met hem is gebeurt.
De schrijfstijl van de schrijver is eenvoudig en maakt er het verhaal niet te langdradig. Bij een aantal woorden zijn lettertypen gebruikt die de eigenschap of vorm van het woord weergeeft. Dit maakt elke bladzijde kleurrijk en aantrekkelijk om te lezen.

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en omringende gebieden. De meiden bezoeken bekende Nederlandse plekken. Deze bekende plekken worden in het boek geïllustreerd. Buiten het verhaal heb je ook informatiebronnen die meer achtergrond informatie geven over bepaalde plekken en monumenten in Nederland. Het fijne hiervan is dat het onderaan in het klein, op een ander bladzijde of achterin het boek staat. Als de lezer daar behoefte aan heeft is het makkelijk te vinden zonder dat het lezen verstoord wordt. Naast achtergrond informatie over Nederland, heb je achter in het boek een gedeelte dat aspecten heeft van een doe-boek.

Reacties op: Meiden op avontuur in Nederland.

7
De jacht op de zwarte tulp - Thea Stilton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners