Mooie biografische roman
Een mooie biografische roman over Betsy Groen van Prinsterer - Van der Hoop.
In hoofdstukken, die vaak een bepaald jaar betreffen, wordt het levensverhaal verteld. Het eerste deel van het boek betreft met name Betsy zelf. Het tweede deel betreft meer een Betsy die onderdeel van het leven van Groen van Prinsterer is. En dat is jammer. Want daardoor wordt het accent teveel verschoven naar Groen. Betsy was een actieve filantropische vrouw die in Den Haag zeer veel betekent heeft voor het onderwijs aan vrouwen en wezen.
Voor niet ingewijden in de protestantse leer zijn de theologische verhandelingen vaak niet al te begrijpelijk. Maar dat kan ook komen omdat de tijdgeest van toen te onbekend is geworden. Vaak dacht ik waar maken ze zich nou druk over.
Maar het is fijn dat Betsy hiermee weer eens onder de aandacht is gebracht. Ze verdient het om herinnert te worden.