Diep meer
Diep meer neemt je mee naar de koloniale tijd aan de hand van een gevonden dagboek. je hebt heel lang het idee dat je twee boeken tegelijkertijd leest. je weet dat het ergens zal moeten samenvallen. Het boek speelt zich deels af in de periode rondom de tweede wereldoorlog. je kijkt mee in het leven van Rosalien een halfbloed Indonesische vrouw. helaas mis ik echt de diepgang in haar persoon maar ook de tijd waarin het zich afspeelt. Tweede wereldoorlog, de overheersing door de Japanners, de vrijheidstrijd van Indonesië.
Het andere deel is het verhaal van de achterkleindochter van Rosalien. Zij gaat voor onderzoek naar Indonesië. Ze heeft de dagboeken van Rosalien mee als leesvoer. in Indonesië krijgt ze het laatste dagboek bij toeval in handen. Ondertoon in haar verhaal is illegale adoptiepraktijken. Helaas had dat wat mij betreft ook meer diepgang mogen hebben.
in de laatste 2 hoofdstukken gebeurd zoveel dat het wat mij betreft wat warrig wordt. Er zitten grote tijdsspanne tussen de verschillende hoofdstukken.. Wel koppelt het alle flarden uit het boek aan elkaar maar het voelt wat geforceerd. er moet ergens een eind aan gebreid worden.
Al met al een aardig boek. Deel twee van de tropenvrouwen staat nu nog niet in mijn te lezen lijst. ik ben niet uitgedaagd door dit boek om daar aan te beginnen.