De waarheid achter het perfecte plaatje

Diana Diana
4 mrt 2026

Voor het eerst heb ik meegedaan met de Hebban boekenclub en mocht ik de roman "Het geheim van de tradwife" lezen. Zelf zou ik dit boek nooit uitgekozen hebben. Dit vanwege de titel, de boekomslag en de omschrijving. Het leek mij meer een verhaal in de trant van een real life soap of een waargebeurd verhaal, dat mij totaal niet aantrekt. Dus eigenlijk was ik wel heel nieuwsgierig naar deze roman, misschien zou het me wel 100 procent meevallen.

Het begin is veelbelovend. De schrijfstijl spreekt mij aan, de stijl is toegankelijk en vlot. De verdeling van de hoofdstukken per personage vind ik goed gedaan. Ik vind het interessant om te lezen hoe diverse personages een zelfde situatie beleven. Ook de stukjes waarin de reacties van de volgers op sociale media beschreven worden zijn soms heel grappig en soms heel confronterend.
De spanning wordt langzaam opgebouwd en ik dacht echt, hoe gaat dit zich ontwikkelen? Het boek kon ik moeilijk weg leggen. Ook krijg je een kijkje in de wereld van een Amerikaanse tradwife en verbaasde ik me over de tijd en moeite die een influencer moet doen om de volgers maar tevreden te houden.
De laatste hoofdstukken vielen mij helaas tegen. De ontwikkelingen en onthullingen volgen elkaar snel op en zijn nogal ongeloofwaardig en voelen afgeraffeld.

Al met al vond ik Het geheim van de tradwife een roman die prettig leest en zeker amusementswaarde heeft.
En wat zeker een pluspunt is, dat het wel stemt tot nadenken en doorpraten over de rolverdeling in onze huidige maatschappij.

Meer recensies van Diana