Tijgerstrepen

Diana 16 februari 2026
Deze debuutroman is mij aangeraden. Misschien was daarom mijn verwachting wel te hoog en viel het mij wat tegen. Het begin is veelbelovend, de omgeving, personen en huizen worden beeldend beschreven. Ik kon de berg met de vakantievierende families helemaal voor me zien. Er wordt een idyllisch plaatje geschetst, met hier en daar stukjes tekst die de spanning tussen de personen laat zien. Zo wordt het verhaal langzaam opgebouwd. Dan de rest van de roman. Ik vond het op een gegeven moment echt een beetje saai verhaal worden. Al die uitgebreide omschrijvingen van het eten en de hoofdstukken van Antonio in Barcelona, hadden voor mij niet echt toegevoegde waarde. Op de één of andere manier bleven de personages voor mij toch wat oppervlakkig. Het was moeilijk voor mij om me echt in te leven in de karakters.
Wat wel goed is aan het verhaal is zeker het thema. Dat hoe een vrouw en een man een zelfde situatie helemaal anders kunnen beleven, daar heb ik echt nog over na moeten denken.

Meer recensies van Diana

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.