After party-Maren Stoffels

Djomie Djomie
30 mrt 2025

“Ik ben Eslin. Het zinnetje zeg ik meerdere keren per dag hardop, uit angst mijn naam te vergeten. Want als ik die vergeet, raak ik echt alles kwijt.”

Maren Stoffels is succesvol auteur van jeugdthrillers. Op haar negende begon ze al met schrijven en debuteerde op haar zeventiende met Dreadlocks & lippenstift. Sindsdien heeft ze meer dan dertig boeken op haar naam gezet en After party is haar nieuwste pageturner, vol plottwists en gevaar.

Het is een jaar sinds de verdwijning van Eslin en nog altijd is er geen spoor van haar te bekennen. Iedereen gaat verder met zijn/haar leven en moedigen Lucy aan om precies hetzelfde te doen. Maar ze kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit. Wanneer ze eindelijk iets van bewijs vindt, wordt ze zelf ontvoerd. De ontvoerder sluit Lucy op en om te overleven moet ze zich aanpassen en allemaal opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk waagt Lucy een poging om te ontsnappen, komt achter de geheimen rondom Eslin’s verdwijning en is haar leven voor eeuwig veranderd.

-Maren Stoffels is voor mij een bekende auteur en heb al wat boeken van haar gelezen: Fright Night, Escape Room, Room Service en Black Friday.
-Het boek kwam met een leuke After Party boekenlegger en ansichtkaart.
-Het verhaal bestaat uit meerdere delen, twee point of views (Eslin en Lucy) en heeft korte hoofdstukken, grotere lettertype en een snelle schrijfstijl.
-Stoffels weet goed de spanning op te bouwen en hoe ze het op een bijzondere manier weet af te sluiten. Er is mysterie, psychologische lading, er zijn verrassende en onverwachte wendingen. Stoffels haalt in haar boeken altijd onderwerpen aan die gesprek-/denkstof biedt voor tieners en volwassenen, zo ook in deze.
-De boeken van Stoffels zijn kort maar krachtig en altijd hoop je op meer. Dat is dan ook het minpunt, het verhaal is kort en had langer gemogen. Het verhaal gaat te snel, de wereldopbouw lijdt daaronder, er is weinig ruimte voor karakterontwikkeling en je komt er al snel achter wie het heeft gedaan. Al deze dingen namen voor mij de spanning een beetje weg. 50 tot 75 extra bladzijdes hadden dit boek goed gedaan.
-Een aanrader voor thrillerfans rond de beginnende tienerjaren.

Meer recensies van Djomie