Spanning, spice & kasteelvibes
Ik had heel veel zin om verder te gaan met dit verhaal, nadat ik eind december deel 1 van de Kasteelsuites las. De ervaring van dit boek voelde anders dan bij boek 1. Misschien wat minder magisch, maar dat kwam vast omdat ik al verwachtingen had van wat er zo ongeveer gebeurt in het kasteel. Dat maakte de leeservaring echter niet minder leuk! Ook was ik erg nieuwsgierig naar de titel. Virtueel spel, waar zou het op slaan? Daar verklap ik niks over, want tijdens het lezen kom je daar vanzelf achter.
In dit verhaal kreeg ik antwoorden op de vragen die ik na het lezen van boek 1 had. Je leest hoe het verder gaat met Liese en Ayden, hoe hun tweede verblijf in de kasteelsuites verloopt en of ze nader tot elkaar zullen komen. Onderwerpen als geweld, onzekerheid, kwetsbaarheid, trauma en rouw komen aan bod.
Het taalgebruik vond ik af en toe wat gemaakt, ik weet niet goed hoe het te omschrijven, maar het leidde me soms wat af van het verhaal. Bijvoorbeeld het gebruik van “alle gekheid op een stokje” tijdens een zwoele scène voelde voor mij een beetje cringy. Verder las het gewoon heerlijk weg en had ik het verhaal weer zo uit!
Ben je op zoek naar een heerlijk verhaal voor tussendoor, met wat spanning, spice en kasteelvibes? Dan raad ik je absoluut aan om Verleidelijk Spel en Virtueel Spel te gaan lezen. Susan Summer beschrijft in deze serie een uniek concept dat als lezer je nieuwsgierigheid blijft prikkelen.