Spannend en leest heerlijk weg
Vanaf de allereerste bladzijde werd ik het verhaal ingezogen. De personages, zowel de hoofdpersoon als de bijfiguren, worden op een natuurlijke en levendige manier neergezet, waardoor je ze snel leert kennen en met hen meeleeft. Al vroeg in het boek word je verrast door onverwachte twists, die meteen nieuwsgierig maken naar meer.
Wat dit verhaal bijzonder sterk maakt, is de afwisseling tussen verschillende verhaallijnen. Het leven van een jongvolwassen, studerend meisje wordt op een herkenbare en toegankelijke manier beschreven, terwijl je tegelijkertijd wordt meegenomen in een intrigerend stukje lokale Nederlandse geschiedenis. Daarbovenop zorgt het journalistieke onderzoek voor spanning en diepgang, waardoor het verhaal continu blijft prikkelen.
Geen enkel moment heb ik gedacht dat het verhaal inzakte of dat ik “even door moest lezen”. Integendeel: het blijft van begin tot eind boeien. Het laatste deel heb ik zelfs in één adem uitgelezen. Met een grote dosis nieuwsgierigheid kijk ik nu al uit naar deel twee. Een absolute aanrader.