Wat een boek!

Dylanvd 21 februari 2026
Ik zag een nieuwsartikel over deze auteur in het AD staan, zijn levensverhaal vond ik zeer intrigerend en ik begreep dat er een boek over hem was. Deze kon ik vinden via de bibliotheek en ik heb het in één avond uitgelezen; wat een boek! Niet alleen omdat het waargebeurd is maar ook de fijne schrijfstijl van Steehouwer maakte het zeer toegankelijk en je staat echt in de schoenen van Samuel. Om te lezen wat er allemaal gebeurde en dat hij dit uiteindelijk durft te schrijven vraagt heel veel lef. Alles wat je in een goed verhaal verwacht komt erin terug.

Het verhaal zet je echt aan het nadenken. Het is niet een standaard slachtoffer verhaal of een echte 'feelgood', het is meer een stem dat confronteert met waar de meesten mensen juist voor wegkijken. Een harde realiteit met veel herkenbare situaties en onderwerpen waardoor het wel heel dichtbij kwam. Het liet me niet meer los tot de laatste bladzijde.

Scholen en instanties zouden dit eigenlijk verplicht moeten meenemen in hun beleid. Dit boek kan serieus mensenlevens veranderen en verbeteren. Vooral het einde van dit boek is niet alleen fascinerend maar zet je ook tot nadenken. Een echte eye opener omtrent pesten, discriminatie, hoop en vooral geloven in jezelf.