Advertentie

“De donkerste plekken in de hel zijn voorbehouden aan hen die zich afzijdig houden in tijden van morele crisis” Dante Alighieri
Succesauteur Dan Brown doet het weer! Na de bekende bestseller de “Da Vinci code” levert hij met “Inferno” een bloedstollende thriller af. Het boek neemt je mee naar de mooiste plekjes van Firenze: de ponte Vecchio, de Dom, het Palazzo Pitti, het Uffizzi, het Palazzo Vecchio,…
“Inferno” verwijst naar de onderwereld uit het gedicht “de goddelijke komedie” van Dante Alighieri. Hierin wordt de hel beschreven als een gestructureerd rijk dat bevolkt wordt door “schimmen”, zielen zonder lichaam die gevangen zitten tussen leven en dood.
Op de omslag zien we de Ponte Vecchio, de bekende middeleeuwse brug over de Arno met de vele juwelenwinkeltjes. In de brug bevindt zich een geheime doorgang, de Vasari-gang, gebouwd door Giorgio Vasari in opdracht van Cosimo de’ Medici. De gang was bedoeld als een veilige route van het Palazzo Pitti naar het Palazzo Vecchio, zodat de Medici ’s zich niet tussen het gewone volk moesten begeven.
Hoofdpersonage is de Amerikaan Robert Langdon, een bijzonder intelligente man, die kunstgeschiedenis en symbolenleer doceert aan Harvard University. Met een schotwond aan zijn hoofd wordt hij wakker in een ziekenhuis in Firenze, zonder te weten hoe hij daar beland is. Steeds opnieuw krijgt hij hetzelfde verwarrende visioen: een gesluierde vrouw met een amulet en zilvergrijze krullen, omringd door krioelende lichamen, die hem toespreekt met de woorden: “Zoekt en gij zult vinden”. Hij is nog maar net van zijn verbazing bekomen, of er wordt al een nieuwe moordpoging op hem gepleegd. Samen met de knappe, Italiaanse dokter Sienna Brooks kan hij ontsnappen uit het ziekenhuis en begint hij zijn gevaarlijke zoektocht naar de waarheid, die slingert doorheen het wondermooie Firenze. Onderweg wordt zijn kennis op de proef gesteld bij het ontrafelen van geheimzinnige codes en symbolen. Dan duikt ook nog de mysterieuze video op, met veel verwijzingen naar Dantes Inferno, gemaakt door Bertrand Zobrist. Zobrist , een geniale maar krankzinnige wetenschapper, is ervan overtuigd dat de bevolkingsgroei uit de hand loopt en het voortbestaan van de mens in gevaar brengt. Zijn oplossing hiervoor is een pandemie, die de mensen zal ‘redden’. Wanneer vrienden plots vijanden worden en omgekeerd, wordt het een race tegen de tijd om de mensheid te beschermen.
Dan Brown weet een mooi evenwicht te vinden tussen een vlotte, spannende schrijfstijl en meer gedetailleerde informatie over musea, kunstwerken, monumenten en bezienswaardigheden van Firenze. Hij leidt je door de smalle straatjes, verdoken pleintjes en indrukwekkende musea van Firenze. Het boek gaat over de overbevolking wat een groot probleem is dat niet makkelijk op te lossen is. Het is niet enkel een verhaal maar geeft alsook de werkelijkheid weer. Er komen ook vele spannende scenes in voor die je aandacht vast houden. Inferno is dus een echte aanrader voor mensen die houden van spanning gecombineerd met cultuur.

Reacties op: Inferno

2192
Inferno - Dan Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners