12 verhalen cadeaus om uit te pakken
Dit boek is alsof je 12 cadeautjes uitpakt. Bij het ene korte verhaal denk je: Huh is dit het? Of klopt dit echt? Bij het andere verhaal voel je je blanco. En bij enkele verhalen word je enorm verrast en dacht ik… wauw dit is de reden dat ik dit boek lees! Persoonlijk spraken de verhalen van Marieke Nijkamp, Sanne Rooseboom en Buddy Tegenbosch en Milouska Meulens
mij het meest aan.
Voor iedereen die kennis wil maken met een groter aantal jeugdauteurs via winterse korte verhalen is dit een heel geschikte bundel.
Overigens vond ik deze bundel lastig aan leeftijd te matchen, vooral aan de hand van de cover en omschrijving. Na het lezen zou ik zeggen 12+ (maar een of twee verhalen konden ook weer voor veel jonger). Dat maakt deze bundel naar mijn idee wel een vreemd buitenbeentje.
mij het meest aan.