Expressief pareltje
Op aanraden van de eigenaresse van de kinderboekwinkel kocht ik dit boek, onlangs had ze prenten in de etalage hangen. Wat een prachtig verzorgd boek en een leuk verhaal op basis van het aloude liedje: schipper mag ik overvaren.
De illustraties hebben een ongedwongen explosieve stijl. Wat ik super leuk vind is dat je allerlei verschillende teken en schilder technieken in de prenten kan zien. Collage, potlood, waterverf, pen.
Dit boek biedt volop gelegenheid om over door te praten/werken. Je kan de karakters van de dieren verder onderzoeken, of de personen en objecten die oversteken. Daarnaast is de tekst ook heel sterk en rijk. Ideaal om meermaals te bekijken en te herlezen.