Weesmeisjes
Het verhaal kent verschillende tijdsperiodes.
In 1970 krijgen de weesmeisjes Marie en Juliette een kleine woning in een Leids hofje toegewezen. Ze zijn 18 jaar en zijn zo blij, dat ze zich niet meer aan de regels van het weeshuis hoeven te houden.
Ook in het hofje zijn er echter regels.
Juliette is serieus, gelovig en zachtaardig. Marie is pittig en zorgeloos. Zij delen veel meer dan hun vriendschap.
En door een gebeurtenis wordt die vriendschap op de proef gesteld.
De schrijver neemt ons ook mee op reis naar het verleden en zo krijgen we ook een stukje geschiedenis van Leiden mee.
Op boeiende wijze wordt het verhaal verteld en het lijkt alsof de verteller ( de schrijver) tegenover je zit om je uitgebreid zijn verhaal te vertellen.
Het verhaal weet mij meer dan eens te raken en de personages geven het leven met al zijn ups en downs een inhoud.
Stefan, bedankt dat ik ( wij ) deze novelle mochten lezen via Hebban.
Ook in het hofje zijn er echter regels.
En door een gebeurtenis wordt die vriendschap op de proef gesteld.
Stefan, bedankt dat ik ( wij ) deze novelle mochten lezen via Hebban.