Fantastisch!

Elselijn Elselijn
8 mrt 2025

Sinds ik toevallig een paar maanden geleden het boek "Reddend Zwemmen" van Rob van Essen heb gelezen, ben ik fan! Daarna, naast andere boeken, nog drie boeken van hem gelezen en ik ben nog een grotere fan.
Het meest recent heb ik "Ik kom hier nog op terug" gelezen. Behalve dat het een spannend en origineel verhaal is, bevalt de stijl mij ook bijzonder. Die is heel toegankelijk, je kunt je moeiteloos verplaatsen in de hoofdpersoon en het verhaal. Daarbij spreekt zijn humor, bij vlagen hilarisch, mij ook erg aan. Wat misschien ook nog bijdraagt is dat ik geboren en getogen ben in Amsterdam, dus alle locaties herken en dat ik als kind ook stil moest zijn als G B J Hilterman op de radio was, maar dit zijn bijzaken. Ook zonder die extra's voor mij is het een aan alle kanten meesterlijk gecomponeerd, gefantaseerd en geschreven boek. Terecht een winnaar van de Literatuurprijs. (En ik begrijp eigenlijk de negatieve recensies niet).
Het slot moest ik wel twee keer lezen, en daarna het begin nog een keer, maar toen was het duidelijk, eigenlijk zegt van Essen het zelf via Icks in de laatste droom van de hoofdpersoon: 'Ik heb mezelf gemaakt voor jou."

Meer recensies van Elselijn