Informatief en motiverend!

EstherMC 10 februari 2026
Alweer een informatief boek van Jeroen Siebelink waarbij hij ontzettend veel onderzoek heeft gedaan. Eerder las ik al Pels (over de pelsindustrie in Nederland) en Onder de Beesten (under cover in Nederlandse slachterijen).

Hoofdstukken over de geschiedenis van de Dierenbevrijdingsbeweging in Nederland en het levensverhaal van de Nederlandse dierenrechtenactivist Peter Jansen (ook wel bekend als ‘de vegan streaker’) worden afgewisseld.

Je gaat als lezer mee op nachtelijke tochten om honden en konijnen te bevrijden, je springt met Peter mee in Spaanse Stierenvechten Arena's of in het water van het Dolfinarium.

Je ziet het vreselijk leed dat mensen dieren aan doen. En soms lijkt het alsof alle acties een druppel zijn op een gloeiende plaat zijn want er is nog steeds zoveel dierenleed in Nederlandse stallen en laboratoria. Toch is er veel verbeterd (vreedzaam activisme heeft echt effect!) - maar er is ook nog heel veel te doen. Dit boek zal bij velen de motivatie om zich hier voor in te zetten doen (her)opvlammen.

Meer recensies van EstherMC

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.