Geweldige plottwist

Eva Linden Eva Linden
16 mrt 2023

'Wij leugenaars' van E. Lockhart

Ik had dit boek al een aantal keer zien voorbijkomen op booktok en bookstagram , dus heb ik het meegenomen uit de bibliotheek van Nijlen⁠.

De zeventienjarige Cadence en haar familie brengen elke zomer door op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Enkele jaren geleden is er echter 'iets' voorgevallen tijdens zo'n vakantie, maar Cadence lijdt sindsdien aan geheugenverlies en kan het zich niet herinneren. Haar moeder en de andere familieleden weigeren haar er iets over te vertellen, hoe hard Cadence ook smeekt. Intussen brengt ze een heerlijke zomer door met haar favoriete neef en nicht, en een vriend van de familie. Welke geheimen probeert de familie voor haar te verbergen?⁠

'Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg'. Door die zin moest ik het boek gewoon meenemen. Hoe nieuwsgierig kan je een lezer maken? Bij dit soort boeken gebeurt het wel vaker dat ik al na een paar bladzijden door heb wat de plot van het boek gaat zijn. Ook bij 'Wij leugenaars' was dat het geval, maar dit heeft er merkwaardig genoeg niet voor gezorgd dat ik het een slecht boek vond (wat meestal wel het geval is). Integendeel, ik zou lezers die níét meteen weten waar het verhaal naartoe gaat, net aanraden om het boek een tweede keer te lezen. De schrijfstijl van E Lockhart is ietwat merkwaardig, maar ik was er snel aan gewend en kijk ernaar uit om een ander boek van haar te lezen.

Meer recensies van Eva Linden