Heerlijke spannende thriller met een romantisch tintje
Sterren: 4
Pagina’s: 336
Spice: 2/5
In Zo vermoord je een man in tien dates volgen we Jamie, Jamie is helemaal dol op films en dan de bijzondere combinatie van romance EN slashers. Ze weet alles van dit soort films en voor haar studie analyseert ze van binnen en van buiten totdat ze alles in detail weet. Ze woont samen met haar beste vriendin Laurie, Laurie houdt helemaal niet van dezelfde films, Laurie houdt juist van SAAIE documentaires zoals het Jamie het maar vindt. Jamie heeft Laurie beloofd dat ze iedere maand samen iets gaan doen qua speeddaten. Ze gaan speeddaten in 100 minuten, 10 mannen zien en daarna kijken of je een match maakt. Alleen waar Jamie zich niet op had voorbereid is dat voor de laatste date, het licht uitgaat en zodra het weer aangaat een bloedbad is begonnen. Er is een moordennaar aanwezig maar wie is dat en wat is het doel van de moordennaar? Gelukkig weet Jamie vanalles over slashers alleen dat ze deze kennis nu in de praktijk moet brengen is even schakelen. Gaat het Jamie samen met de andere daters lukken om deze avond te overleven?
Ik vond dit boek echt heel leukk, ik zat echt op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen. Jamie is echt een krachtig personage die erg gepassioneerd is over de dingen waar ze van houdt. Het is ook erg realistisch dat ze tijdens de dates echt haar best wil doen en veel wil vertellen. Het moment waarop het licht weer aanging en het verhaal zeg maar echt begon was ook al best vlot in het verhaal wat ik erg fijn vond. De hoeveelheid pagina’s waren ook echt perfect ik had niet het gevoel dat er voor sommige onderwerpen te veel of te weinig woorden waren gebruikt. Ik vond het idee van een romcom quote omtoveren tot een slasher quote aan het begin van ieder hoofdstuk erg leuk alleen soms liepen de zinnen daardoor niet lekker en vond ik het daardoor wel jammer dat dit leuke idee niet goed was uitgevoerd. Het verhaal was echt plottwist na plottwist wat ik echt heel leuk vind, je gaat natuurlijk ook meeraden met wie de moordennaar is en iedere keer dat je denkt dat je het weet wordt je weer op een ander spoor gezet. Alle andere daters waren ook echt unieke karakters wat ik heel leuk vond ze hadden allemaal hun eigen bevindingen hoe ze het beste weg zouden kunnen komen uit hun eigen persoonlijke nachtmerrie. Ik vond de regels die Jamie had van slasher films op 1 of andere manier zo logisch. Maar redden deze regels uiteindelijk hun avond dat is natuurlijk de grote vraag. De vriendschap tussen Laurie en Jamie vond ik echt heel mooi om over te lezen een heerlijke vrouwenvriendschap. Voordat je dit boek gaat lezen wil ik wel zeggen check even de trigger warnings wat dit boek was best bloederig en er kwam een hoop geweld aan te pas.
Ik raad dit boek zeker aan als je echt toe bent aan een hele achtbaan aan plottwist met een bloederig randje. Ik vond dit boek echt erg leuk en geef het daarom 4 sterren het was ook heerlijk geschreven wat er ook voor zorgde dat het boek lekker weglas.
Dankjewel Zomer en Keuning voor dit recensie exemplaar ik heb ervan genoten, deze review is compleet mijn eigen mening.
Pagina’s: 336
Spice: 2/5