Aanrader voor liefhebbers van Bridgerton

Evelien 11 december 2025
Ik mocht het tussendoortje 'Zilt & zoet' van Linda Babel lezen. En manman, wat een heerlijk verhaal weer! Vanaf de eerste zin werd ik in het verhaal gezogen en kon gewoon niet stoppen met lezen.

In zilt & zoet maken we kennis met lady Elisabeth die na de dood van haar man weer in het ouderlijk huis is getrokken, en Rowan Anderson de nieuwe hertog van Rutland. Lady Elisabeth heeft zich teruggetrokken in haar slaapkamer en heeft nergens meer zin in, niet uit verdriet om haar overleden man maar om een heel andere reden. Rowan heeft zich teruggetrokken in zijn slaapkamer omdat hij niet kan omgaan met het verlies van zijn familie. Hij zoekt zijn troost in drank...
Zijn neef Kyle heeft een ingenieus plan om Rowan te redden van zijn ondergang en vraagt Elisabeth om hulp. Zal het ze lukken om Rowan van zijn ondergang te redden?

Linda Babel heeft een vlotte, beeldende en humoristische schrijfstijl. Dit in combinatie met de korte hoofdstukken zorgden ervoor dat ik door het verhaal vloog! Linda weet de personages zo neer te zetten dat ze voor mij tot leven komen, en ook is het voor mij niet moeilijk de omgeving voor me te zien.

Ondanks dat Zilt & zoet het vijfde deel van de serie is, is het net als de eerdere delen ook als standalone te lezen (al is het natuurlijk veel leuker om gewoon de hele serie te lezen).

Kortom, ik denk toch wel dat dit tot nog toe mijn favoriete deel is van de serie, mede door butler Jacob... Zilt & zoet is wat mij betreft weer een heerlijk tussendoortje en zeker een aanrader als je houd van verhalen als Bridgerton.

Meer recensies van Evelien