Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Heerlijke feelgood met diepgang!

Evelien 01 oktober 2024
Cappuccino & bitterkoekjes' stond hoog op mijn ellenlange lijst mede door de cover, deze vind ik zó ontzettend tof! Ik heb nu eenmaal een zwak voor boeken met een dier op de cover. Het verhaal sprak mij uiteraard ook heel erg aan.

We maken kennis met Suus, docent geschiedenis op het voortgezet onderwijs en getrouwd met Justin. Met beide is ze niet meer gelukkig.
Als haar moeder Ebba een ongeluk krijgt besluit Suus de zomervakantie in Drenthe door te brengen om voor haar moeder te zorgen.

Angelique van Dongen heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl. Ze weet zowel de personages als de omgeving levensecht neer te zetten. Ze verweeft maatschappelijke thema's moeiteloos in het verhaal. Voorbeelden hiervan zijn het tekort aan mensen in de thuiszorg en hoe zwaar mantelzorg kan zijn.

De personages zijn goed uitgewerkt, de onderlinge relaties zijn duidelijk. Vooral de band tussen Suus en Ebba vond ik ontzettend mooi beschreven. Justin vond ik gewoon een vervelende droeftoeter en verder wil ik ook een Berend en Janus naast me hebben wonen!

Scheiding, verlies, verdriet, familie, vriendschap en liefde, het komt allemaal aan bod. Ik heb gemopperd, grinnikt en ik heb een traantje moeten wegvegen...

Kortom, ik heb ontzettend genoten van Cappuccino & bitterkoekjes en het is wat mij betreft zeker een aanrader!

Eindconclusie ⭐⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van Evelien

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.